Hardenberg Buiten schenkt kunstwerk en insectenhotel aan Staatsbosbeheer

Hardenberg Buiten schenkt kunstwerk en insectenhotel aan Staatsbosbeheer

Op Tweede Paasdag werden er op Hardenberg Buiten twee mooie kunstwerken gemaakt. Eén door kunstenaar Menno Jong op het toiletgebouw op de Oldemeijer. En één door de aanwezige kinderen die samen met Staatsbosbeheer en Natuuractiviteitencentrum De Koppel vakken vulden voor het insectenhotel. Op maandagavond 8 mei 2023 werden beide kunstwerken overhandigt aan Hanneke Lantink, teamleider IJsselvallei Vechtdal bij Staatsbosbeheer.


De kunstwerken zijn af en staan op hun plek en daarmee kon het bestuur van Hardenberg Buiten beide objecten overdragen aan Staatsbosbeheer. Het graffiti kunstwerk is vanaf nu te bewonderen op het toiletgebouw en het insectenhotel heeft een mooie plek gekregen bij de Zwanenvijver op de Oldemeijer. 


Milou Bosscher sprak namens het bestuur van Hardenberg Buiten haar dank uit voor de samenwerking met Staatsbosbeheer en de mooie locatie – de Oldemeijer – waar Hardenberg Buiten jaarlijks op Tweede Paasdag plaatsvindt. Hanneke Lantink nam beide kunstwerken dankbaar in ontvangst. Ze had genoten van alle blije gezichten op de Oldemeijer Tweede Paasdag, onder andere bij het maken van het insectenhotel. ‘Hoe leuk is het om samen te werken aan iets blijvends, waar we de natuur mee helpen?’ Volgend jaar bestaat Staatsbosbeheer 125 jaar en Hardenberg Buiten 25 jaar. Een jubileumjaar met als thema ‘van boom tot bos’, waarin we opnieuw op een mooie manier de samenwerking aan gaan! 


Kunstenaar Menno Jong gaf aan het proces rondom het maken van zijn kunstwerk als heel bijzonder te hebben ervaren. ‘Het live op locatie maken van een kunstwerk, zorgt ervoor dat het kunstwerk gaat leven en een gezicht krijgt!’ Centraal in het kunstwerk staan de Paashazen die Hardenberg Buiten symboliseren en ook de magenta kleur van het Vechtdal komt terug. Wie in het vervolg op de Oldemeijer komt, moet zeker even met deze paashazen op de foto!