Bestuur Hardenberg Buiten 2024

Hardenberg Buiten viert jubileum

Hardenberg Buiten viert jubileum

Op Tweede Paasdag, 1 april, viert Hardenberg Buiten haar 25-jarige bestaan op de Oldemeijer. Een dag die belooft gevuld te zijn met natuur, cultuur, duurzaamheid en gezondheid. Van 10.00 tot 16.00 uur wordt jong en oud uitgenodigd om deel te nemen aan diverse activiteiten.

“We hebben er zin in en hebben weer een mooi programma samengesteld”, aldus voorzitter Milou Bosscher. Samen met haar medebestuursleden Rick Meinen, Gerrit Henk Hutten, Lenard Hakkers, Hans Woertink, Robbert Hekman, Herma Mulder-Ravenhorst, Micha Mulders en Nico Arkes is zij druk bezig met de laatste voorbereidingen om de 25e editie van Hardenberg Buiten onvergetelijk te maken.

Het programma belooft een mix van nieuwe en vertrouwde activiteiten. Ruim 120 basisschoolkinderen trappen om 10.30 uur samen met wethouder Alwin te Rietstap de festiviteiten af met de Color Run. Een kleurrijke race georganiseerd door Marinka Mulder en ondersteund door Luuk Espeldoorn van Spurt’88, Rianne Lenters van Strong For Life en Jorg Fennema van de Sprookjescamping. Naast traditionele activiteiten zoals brandjes blussen met de Brandweer, nestkastjes timmeren met Staatsbosbeheer en broodjes bakken met de Scouting, kunnen de jongsten genieten van een kabouterbos onder begeleiding van Kids & Joy.

Voor de sportliefhebbers is er op het Sporteiland een scala aan activiteiten verzorgd door de instructeurs van Total Outdoor Vechtdal. Daar kunnen bezoekers deelnemen aan demo’s van honk- en softbalvereniging Hardenbergse Cubs, Jeu de Boulen, kanovaren, voetballen, mountainbiken en boogschieten. Ook zijn Wouter van Sportbandit en Rianne van Strong For Life op het sporteiland met een aantal groepslessen en demo’s. Doe je mee? Daarnaast heeft de gemeente Hardenberg een groene escaperoom opgezet voor de liefhebbers van een groene uitdaging en is ook het Gewoon Gezond en Actief team erbij met hun mooie caravan.

“Verder zullen de dames van Schmink and Shine aanwezig zijn om de gezichtjes van de mooiste creaties te voorzien. We hebben De Bellenfabriek uitgenodigd voor schitterende en kleurrijke reuzenbellen. Natuurlijk kunnen de kinderen ook gewoon bellenblazen. Ook gaan we weer frisbeeën. Vechtdal Overijssel stelt mooie Vechtdal frisbees beschikbaar die deelnemers mogen houden. Erik Volkers is ook aanwezig om zijn steentje bij te dragen aan het jubileumfeest.”

Muziekliefhebbers worden verwend met de aanwezigheid van de Vertellende Piano, die drie keer optreedt in de Theatertent, waarbij muzikale voorstellingen worden gecombineerd met verhalen om kinderen op een vlotte manier kennis te laten maken met klassieke muziek. Luister-Unplugged is aanwezig op dit jubileumfeestje met bekende rock- pop- en luisterliedjes in een akoestisch jasje. De creatievelingen kunnen onder andere potten bakken met Harrie Neutel, een paasknutsel maken met de Cultuurkoepel en hydrodippen met kunstenaar M. Jong Artworkz.

Ook aan de inwendige mens is gedacht met lokale lekkernijen van De Uitdaging, de Branderij, Dos Pimientos, Lazise, KloosterPoffertjes, Rheezerkamer en Brinkman’s Keuken. Nieuw dit jaar is de Gezonde Lunchtrommel.

De toegang tot Hardenberg Buiten is gratis. Net als de meeste activiteiten.De organisatie daagt iedereen uit zoveel mogelijk op de fiets te komen. Het parkeertarief voor auto’s bedraagt 5 euro.

“Ieder jaar streven we er op Tweede Paasdag naar om de mooiste editie van Hardenberg Buiten neer te zetten! Maar dat lukt absoluut niet zonder vrijwilligers. Wil jij vrijwilliger zijn tijdens Hardenberg Buiten? Stuur een mail naar info@hardenbergbuiten.nl”

Tweede Paasdag staat voor genieten op de Oldemeijer tijdens Hardenberg Buiten.