Programma Hardenberg Buiten 2023

PROGRAMMA HARDENBERG BUITEN 2023

Het was de afgelopen jaren rustig Tweede Paasdag op de Oldemeijer, maar daar gaat dit jaar gelukkig weer verandering in komen. Hardenberg Buiten is terug! 10 april mogen we weer van 10 tot 16 uur met z’n allen buitenspelen en buiten zijn. Kom jij ook?

 

Het nieuwe bestuur van Hardenberg Buiten is erin geslaagd om een divers programma neer te zetten met activiteiten voor jong en oud. Veel nieuwe activiteiten, maar ook een aantal oude vertrouwde. Zo zijn het brandjes blussen met de Brandweer uit Hardenberg, het nestkastjes timmeren van Staatsbosbeheer en ook het broodjes bakken met de Scouting natuurlijk onlosmakelijk met Hardenberg Buiten verbonden.

 

Theatertent, sporteiland en een kabouterbos

Nieuw is de theatertent, waar ’s ochtends een aantal campings uit de regio een optreden verzorgen en ‘s middags de band Plan B. Ook gaan we natuurlijk weer creatief aan de slag, zo kun je dit jaar onder andere Happy Stones maken, potten bakken en meewerken aan graffiti kunst! We gaan namelijk samen een kunstwerk maken voor op het toiletgebouw. Help je mee?

 

Voor de allerkleinsten is er een kabouterbos met leuke opdrachten. En ook nieuw dit jaar is het sporteiland vol leuke en sportieve activiteiten. Doe je mee? Bijvoorbeeld met een van de demo’s van Strong for Live of een boksclinic. Verder kun je op het sporteiland Jeu de Boulen, spijkerbroekhangen, voetballen in een pannakooi, mountainbiken en boogschieten!

 

Naast dat wij op 10 april een voedselbank zijn voor bijen en gratis bloemzaadjes uitdelen (op=op), gaan we ook samen een insectenhotel vullen met hulp van De Koppel! Vul een bakje met natuurlijke materialen, zodat we die in het insectenhotel kunnen plaatsen.

 

Lokaal lekkers

Al het lekkers haal je lokaal! En al dat lokaals komt Tweede Paasdag naar de Oldemeijer. Ga jij voor de hamburgers van De Uitdaging, koffie van de Branderij, churros van Dos Pimientos, ijs van Lazise, poffertjes van Klooster, cappucino van de Rheezerkamer of de spiesen van Brinkman’s Keuken?

 

Kom op de fiets

De toegang is gratis, net zoals de meeste activiteiten. We dagen jullie uit om op de fiets te komen. Het parkeertarief is €5,00 per auto.